• Veľká noc s rodičmi v MŠ

          • Veľkonočný zajko nám priniesol výbornú náladu napriek nepriaznivému počasiu. Oboznámili sme sa s našimi národnými tradíciami a zvykmi. Zdobenie kraslíc prebiehalo spoločne s našimi rodičmi aj starými rodičmi, ktorí podporujú svoje deti v tvorivosti a kreativite a zároveň umocňujú tak vzťah k našej kultúre. Každá trieda vyzdobila svoju vlastnú kraslicu z kartónu, ktorá bude zdobiť náš interiér. Naši najmenší škôlkari sa predstavili v krojoch a vystúpili s tanečným programom. Zažili si veľký potlesk. V závere sme si zatancovali so Zdenkou White v rytme bublinkovej show a netrpezlivo sme sa vybrali hľadať skryté vajíčka v areáli našej záhrady. Ďakujeme všetkým mamkám za výborné koláčiky. Tešíme sa opäť na spoločne strávený čas:-)

          • Veľká noc v MŠ

          • Milí rodičia, priatelia. 

            Srdečne Vás pozývame na spoločné popoludnie "Veľká noc v MŠ", v štvrtok, dńa 30.03.2023 od 15:30 - 17:00 v areáli MŠ Letná, v prípade nepriaznivého počasia v jedálni MŠ Letná. Spoločne si pripomenieme ľudové tradície a zvyky, zasúťažíme si, vyfarbíme kraslice (môžete si priniesť vyfúknuté). O zábavu sa postará maskot Zajko v rytme tanečnej zábavy a bublinovej show. V závere príde prekvapenie vo forme hľadania vajec. 

            Tešíme sa na Vás všetkých :-)

          • Plavecký výcvik - 3. 4. 5. a 6. trieda

          • Plaveckého výcviku na Pasienkoch a v Slovnafte - Vlčie Hrdlo sa zúčastnili deti z 3.4.5. a 6. triedy. Cieľom výcviku je rozvíjať u detí špeciálne pohybové zručnosti a schopnosti vo vode, zároveň, aby sa deti vedeli postarať o svoju výstroj, plavky, osušky, šľapky. Vedieť rešpektovať pokyny trénerov pri sprchovaní a vo vode. Na záver otvorená hodina preukáže rodičom, aký pozitívny vzťah k vode a k plávaniu  deti získali.

             

          • Čert a Káča - Divadelné predstavenie

          • Drevené divadlo sa u nás predstavilo s rozprávkou Čert a Káča. Je to humorný aj poučný príbeh o nebojácnej Kači, múdrom pastierovi a oklamanom čertovi.

            Čert a Kača je klasická rozprávka o jazyčnatej Kači a jej návšteve v pekle. Detskí diváci sa prostredníctvom tvrdohlavej dievčiny dostávajú do pekelného sveta bez toho, aby ilúziu príbehu narúšala prítomnosť herca. V ich očiach bábky žijú svoj skutočný život, nositeľom herectva je Principál, jediná živá bytosť na javisku.

            Predstavenie klasickej rozprávky Čert a Kača je hereckým koncertom autora dramatizácie a výtvarníka Mgr. Ladislava Milka. Okrem svojbytného života drevených marionet divadlo umožňuje detskému divákovi nenásilným spôsobom nahliadnuť aj do sveta vážnej hudby, čo je v živote dnešných detí viac-menej unikátne a prinajmenšom zaslúžené.

          • Plavecký výcvik - 2. trieda

          • Naši druháci sa zúčastnili plaveckého výcviku v plavárni Pasienky a Slovnaft - Vlčie Hrdlo. Cieľom výcviku bolo odstrániť u detí strach z vodného prostredia, oboznámiť sa so základnými plaveckými disciplínami podľa úrovni a zároveň sa zabaviť, ponárať sa a šmýkať do vody. V závere sa deti predstavili svojim rodičom na otvorenej hodine a odniesli si medailu za skvelý výkon a rešpektovanie trénera.

             

          • Palculienka - Divadelné predstavenie

          • Do našej materskej školy zavítalo divadlo Babadlo a predstavil sa s príbehom, ktorý sa stal krajčírke Filoméne.

            Deti sa dozvedia, čo sa deje, keď Filoména odíde od svojho šijacieho stroja. Malá nedošitá bábika vtedy totiž ožíva a objavuje čarovný svet nitiek, gombíkov a korálok. Nájde si domov v malej zásuvke šijacieho stroja, keď tu zrazu…A takto sa začína príbeh malej Palculienky a jej cesty za šťastím.

            Deti s veľkým záujmom sledovali veľmi milú rozprávku.

          • Skríningové vyšetrenie zraku

          • Pod záštitou o.z. BILLA ľuďom sme sa zapojili do projektu zdravé oči už v škôlke! V spolupráci s Úniou nevidiacich a slabozrakých Slovenska sme absolvovali preventívny program bezplatné skríningové meranie zraku. Diagnostikou sa zistili aj zrakové odchylky u detí.

          • Stopy zvierat

          • Aktivita, ktorá nemá dieťa naučiť naspamäť rozoznávať stopy zvierat, ale skôr ukázať, že zvieratá majú odlišné stopy, že sa líšia veľkosťou, tvarom a pazúrmi. Taktiež touto aktivitou u detí vzbudzujeme záujem o les a zvieratá. Podnecujeme deti pátrať v lese po stopách zvierat a všímať si okolie.

          • Žitnoostrovské pastelky 2023 - Výtvarná súťaž

          • Aj tento rok sa zapojila naša materská škola do výtvarnej súťaže Žitnoostrovské pastelky. Pod vedením pani učiteliek zo 4. a 5. triedy vytvorili deti pekné výtvarné práce, technika - kresba, maľba s ľubovoľnou témou. Do súťaže sa zapojili:

            Paulínka Masaryková 4.trieda - Zvieratka v zime, Alžbeta Habrmanová 5.trieda - Detská izba, Bao An Nguyen 5.trieda - Oslava menín, Veronika Kobylinská 5.trieda - Moje hračky, Zoe Joščáková 5.trieda - Mama a ja, Jakub Žiga 5.trieda - Mama

            Cieľom výtvarnej súťaže je inšpirovať a motivovať detskú výtvarnú tvorivosť, vytvárať priestor na prejavenie vlastnej kreativity a umožňuje vyjadriť zážitky.