• Póla radí deťom 2

          • Aj naši nepredškoláci sa zoznámili s Pólou. Deti oboznámili z Obvodného oddelenia Nové Mesto - Východ Bratislava III. Vajnorská 25, pani npor. Mgr. Spustová, npor. Mgr. Mikulová, MBA a kpt. Bc. Marek Nagy o dôležitých situáciách, správaní sa pri prechádzaní cez priechod pre chodcov a číslach kam volať keď sa stane nehoda, požiar či krádež  Deti dostali krásne pexeso a na dvore našej záhrady mali možnosť si prezrieť policajné auto. Najviac sa deťom páčila siréna,vyskúšali si nepriestreľnú vestu, helmu, obušok a štíty. O zábavu sme mali postarané a deťom sa deň veľmi páčil.

          • Deň Zeme

          • Po prvý krát sa Deň Zeme slávil 22. apríla 1970 v San Franciscu z iniciatívy aktivistov a ekológov a niesol sa v duchu integrácie ekológie do politiky. V súčasnosti je Deň Zeme medzinárodným sviatkom, kedy sa celosvetovo konajú podujatia upozorňujúce na zhoršujúci sa stav životného prostredia a podporujúce ekologické správanie.

            Stará indiánska múdrosť hovorí: „Našu planétu sme nezdedili od našich otcov, požičali sme si ju od našich detí“. Aj malý krôčik každého z nás zmôže veľkú vec.

            A treba začať už dnes. Preto nezabúdajme, že každý deň môže byť dňom Zeme.  

            Aj my s deťmi sme prispeli trochou k oslave Zeme. Vyčistili sme si školský dvor a okolie od nečistôt. Zasadili sadeničky kvetov, ktoré sme si s deťmi zasadili v predzáhradke materskej školy. I keď nám počasie veľmi neprialo všetko sme stihli, dokonca sme vyčistili aj sídlisko v okolí.

          • Cestoviny s vajcom - Divadlo Nevadivadlo

          • Autorská rozprávka na motívy obľúbeného príbehu o vajci, ktoré išlo na vandrovku. Naše vajce však na rozdiel od pôvodnej predlohy putuje po celom svete. V tejto hre vystupujú aj postavy cestovateľov, ktorí detského diváka informujú o konkrétnom kontinente a vyberajú zaujímavosti, ktoré si dieťa môže ľahko zapamätať.

          • Projekt "Póla radí deťom"

          • Preventívny projekt "Póla radí deťom", jeho úlohou je naučiť deti bezpečne sa správať v rizikových situáciách. Súčasťou projektu bol pracovný zošit, ktorého sprievodcom je školáčka Póla. Projekt  - pod záštitou oddelenia komunikácie a prevencie Prezídia Policajného zboru.

          • Gašparko a drak

          • Krásne predstavenie „Gašparko a drak“, ktoré nám prišli zahrať skvelí bábkoherci manželia Stražanoví. Stražanovo bábkové divadlo je najstarším bábkovým divadlom na Slovensku.

            Po veľkom potlesku malých škôlkarov sa opona  otvorila. Deti očarili bábky „marionety“, ktoré viseli na takmer neviditeľných šnúrkach.

            Šikovní manželia Stražanovci vdýchli život týmto bábkam a zahrali nám krásne divadielko. Deti so zatajeným dychom sledovali ako princ a gašparko zachránili princeznú Krasomilu z pazúrov zlého draka.

            Na záver divadielka nám manželia ukázali aj iné marionety s ktorými hrávajú a dali nám možnosť vyskúšať si ako sa taká „marioneta“ obsluhuje. Vôbec to nebolo ľahké.

            Stražanovci si zaslúžili veľký potlesk a veríme, že nabudúce prídu s ďaľším krásnym predstavením.

             

          • Veľkonoční maskoti vítajú deti

          • Veľkonoční maskoti zajko Jojo a kuriatko Lulu vítali deti s košíkom plným čokoládových vajíčok a pripomenuli nám, že veľkonočné sviatky sú tu čo nevidieť.

          • O poslednom dinosaurovi

          • Zavítalo k nám DIVADLO NA HOJDAČKE, ktoré nám porozprávalo príbeh o Poslednom dinosaurovi.

            V múzeu sa z vajíčka vyliahne malý dinosaurus, ktorému personifikujú ľudské správanie aj pocity. Tak ako každé dieťa, aj náš dinosaurus – Samo, v istom období sa pýta, odkiaľ pochádza, kto a kde sú jeho rodičia. A keďže je na svete sám, vydá sa hľadať svoju rodinu. Putuje po svetadieloch, z ktorých je v inscenácii o každom veselá pesnička (zameraná na základné geografické, podnebné, či biologické jedinečnosti). Teda okrem hlavnej sociálnej príbehovej línie – hľadania identity, pravej rodiny a priateľstva, obohacuje základnú tému aj o poznávanie sveta (svetadielov), cez zvieratká v príbehu.