• Nemecký jazyk - krúžok

          • Projekt BIG – Tipps je voľným pokračovaním v rámci projektu Kooperácie v oblasti vzdelávania Slovensko – Rakúsko (BIG SK-AT), ktorý je finančne podporovaný z európskeho programu INTERREG V-A Slovensko – Rakúsko prostredníctvom prostriedkov Európskeho fondu regionálneho rozvoja (EFRR).

            Spoločný cezhraničný vzdelávací program pre materské školy vychádza z najnovších poznatkov v oblasti jazykového vzdelávania.

            Program je vypracovaný v troch moduloch. Na základe regionálnych potrieb a cieľov sme zvolili modul  s názvom Rôznorodosť – „Jazyk ako zážitok“- je zameraný na získavanie jazykových skúseností v reálnych komunikačných situáciách. Prepája oblasti rozvoja detí – osobnostnú, vedomostnú a jazykovú, pričom hlavný dôraz sa kladie na podporu materinského jazyka a výučbu jazyka suseda, resp. cudzieho jazyka v kontexte viacjazyčnosti. Všetky modely vychádzajú zo zážitkovej pedagogiky a zapojenia jazykového vzdelávania do každodenných situácií. Deti si jednotlivé verbálne pojmy vytvárajú a osvojujú prostredníctvom konkrétneho zážitku.

             

          • Zbierame použité batérie so Šmudlom

          • Dňa 9.11. k nám prišli z organizácie Daphne, aby našim deťom porozprávali o triedení odpadu hravou formou - pomoc zvieratkám.

            V marci 2017 odštartovala SEWA v spolupráci s neziskovou organizáciou DAPHNE úspešný projekt „Zbierame použité batérie so Šmudlom“. Jeho cieľom je hravou a zážitkovou formou vzdelávať deti predškolského veku v oblasti správneho triedenia odpadov.

            O čom je projekt „Zbierame použité batérie so Šmudlom“?Cieľom projektu je vzdelávať deti v oblasti správneho triedenia odpadov, so zreteľom na použité batérie a viesť ich k správnym návykom pri nakladaní s komunálnymi odpadmi (z domácnosti).

            5 príloh

          • Hrabanie lístia

          • Opadalo žlté lístie, ľahlo si, že chce spať. Milý vetrík ponúkol sa, že ho bude kolísať.

            Najprv zľahka šuští, potom zrazu inú spustí. Poďte deti tancovať.

            A veru naše deti s radosťou tancovali , s hrabličkami lístie brali. Sem tam vetrík zafúkal a listy im rozfúkal. Deti mali radosť aj keď si lístie vyhadzovali do vzduchu a padalo na nich. To bolo radosti. Nakoniec sa podarilo lístie skrotiť a do vriec vložiť.

            Deti si upevňovali prácu s náradím, bezpečnosť pri práci, aby neublížili kamarátom a ešte aj estetické cítenie - upravený dvor.

          • Daphné - Inštitút aplikovanej ekológie

          • Ekovýchovný program "Letom svetom" , kde deti odhalili, kto tu okolo nás lieta a spieva. Naučili sme sa rozpoznať farby a dokonca aj hlasy našich bežných druhov. Ukázali sme si, ako sa niektoré z nich maskujú, aby ich nebolo vidieť. Zistíme, kde bývajú ako môžeme aj školský dvor premeniť na ich obľúbený domov.

          • Mikuláš

          • Ako každý rok, i v tomto roku spoločne oslávime slávnosť svätého Mikuláša s mikulášskou nádielkou. S napätím a nedočkavo očakávame Mikuláša.

          • Ľudské telo

          • Deti sa oboznamovali s témou Žijeme zdravo a podtémou "Ľudské telo". Detailnejšie pozorovali a pomenúvali základné pozorovateľné časti ľudského tela. Vnímali a pozorovali základné životné prejavy človeka, ako aj dýchanie.

          • Krúžok - Futbal

          • Projekt "Dajme spolu gól", do ktorého sa zapojila aj v tomto školskom roku naša materská škola je súčasťou Grassroots programu Slovenského futbalového zväzu - SLOVAN. Najväčšou výzvou dnešnej doby je zastaviť dlhodobo klesajúci záujem verejnosti o futbal. Pravidelná športovo - pohybová aktivita rozvíja koordináciu, rýchlosť, rôznymi formami hier a súťažami (orientačné, prekážkové) s vlastnou metodikou a individuálnym prístupom.

          • Divadlo o lišiakovi

          • Ujo Maroš - herec z divadla Kotkodák, navštívil našu materskú školu. Zahral nám veselé predstavenie O lišiakovi Marošovi. Rozprávku o prefíkanom lišiakovi, starostlivých sliepočkách, stratených vajíčkach, ale hlavne o tom, ako sa môže aj ten najneposlušnejší lišiak zmeniť. V interaktívnom predstavení sa lišiak spolu s deťmi naučil používať kúzelné slovíčka „prosím, prepáč, ďakujem“ . Deti sa výborne zabávali a aktívne zapájali do predstavenia. Nakoniec uja Maroša odmenili veľkým potleskom.

          • Tekvicová party

          • Spolu s pani učiteľkami sme vyrezali haloweenské tekvice, vydlabávali semienka a neskôr ich dali vysušiť. Niektorí tekvičku aj ozdobili. Atmosféru správnej party sme obohatili s tanečnou zábavou. Na záver sme si so svetlonosmi spríjemnili prostredie a triedy v MŠ.

            Milí naši rodičia, priatelia školy, Zapojte sa aj Vy do súťaže o najkrajšiu tekvičku a podporíte tak našu MŠ Letná.

            Súťaž trvá do 14.11.2021.

            http://talentagent.sk/detail/7227-ms-letna

            Ďakujeme :-)